Conclusie:


Hoe groot is de kans  dat het conflict weer gaat oplaaien?

De problemen zijn voor nu opgelost, maar als je verder in de toekomst kijkt zou het conflict elk moment weer kunnen uitbarsten. Deze onzekere situatie wordt veroorzaakt doordat de twee partijen het niet met elkaar eens zijn. Singalezen hebben als oplossing de Tamils allemaal uitgeroeid en verjaagd. De bevolking leeft wel in harmonie van de verschillende groepen. Het zijn vooral de overheersende partijen die constant spanning veroorzaken.

Doordat de bevolking wel gewoon goed en in harmonie met elkaar kan omgaan en samenleeft, zou het ook het geval kunnen zijn dat er geen  nieuwe oplaaing plaats vindt. Het kan dus alle kanten op en we denken dat er ook een ander probleem nodig om het oude weer op te laten laaien. Als er dus niks meer gebeurt is de kans klein dat het conflict opnieuw opkomt.  De bevolking speelt er dus ook een grote rol in, want als de bevolking zich tegen de regering verzet, kunnen ze misschien wel de overheersende partij zijn die ervoor zorgt dat het conflict uitblijft.

Dus als er iets kleins gebeurt waarbij de partijen het oneens over zijn, denken wij dat er elk moment weer een nieuw conflict kan uitbarsten.