Welkom op onze website.

Op de site staat informatie over de burgeroorlog in Sri Lanka.

Veel lees plezier!


Inleiding

 

Wij hebben gekozen voor het conflict in Sri Lanka, omdat we er meer over wouden weten en het ons een interessant onderwerp leek.

Sri Lanka heeft iets meer dan 20 miljoen inwoners en de hoofdstad is Colombo. In 2009 was het conflict tussen de Tamils en de Singalezen afgelopen. De Tamils zijn hindoeïstisch en de Singalezen zijn boeddhistisch. De Singalezen kwamen naar het eiland toe en vestigde zich. Later kwamen de Tamils ook naar Sri Lanka. De Engelse bezetten het eiland en stichtten er veel plantages. Daarvoor hadden ze arbeiders nodig. Ze haalden die arbeiders uit India en dit waren vooral Tamils. De Engelse probeerde ze tegen elkaar uit te spelen om balans te houden, dit was een van de hoofdzaken van het conflict.

Onze hoofdvraag was in hoeverre de religie invloed heeft op het conflict, omdat de twee groepen een andere religie hebben en omdat het conflict er dan anders uit zou hebben gezien. In de deelvragen bespreken we de oorzaak van het conflict en wat de Tamils en Singalezen willen. Ook bespreken we wat voor religie ze hebben en wat voor invloed ze hebben op de regering. En wie het volk steunt, komt ook aan bod.