Wat willen de Tamils en wat willen de Singalezen?


Het enige dat de Tamils wilde is onafhankelijkheid, ze wilde een eigen staat krijgen waar ze hun eigen wetten konden maken. In 26 jaar lange burgeroorlog streden de Tamil tijgers tegen de Singaleese regering. De Tamil tijgers hadden een wrede manier van vechten, er werden veel zelfmoordaanslagen gepleegd. Veel kinderen werden gerekruteerd  om mee te vechten in de burgeroorlog. Er waren veel vredesbesprekingen, maar het had allemaal geen zin. Steeds maar weer kwamen de Tamil tijgers met een nieuwe, verschrikkelijke aanslag of tekens van geweld.


Het doel van de Tamil tijgers veranderde niet, alleen de manier waarop de het wilde bereiken veranderde. Ze verdiende steeds meer met de drugs-, wapenhandel en piraterij. Losgeslagen rebellen pleegde steeds meer aanslagen en er werd als maar wreder gevochten. Totdat de generaal Fonseka de touwtjes in handen nam. Hij vond dat het afgelopen moest zijn met de oorlog, hij wilde de Tamil tijgers tot de laatste man vernietigen.  Alle dorpen waar Tamil tijgers zaten werden vernietigd. Hij ging door tot hij de laatste Tamil tijger te pakken had. Het lukte hem, hij heeft zelfs de leider van de Tamils, Prabharan,  te pakken gekregen en gedood. Sri Lanka noemt zich nu het eerste land dat terrorisme op eigen kracht heeft opgelost.

Al die tijd  wilde de Singaleese regering alleen maar rust in het land. Ze wilde ook weer niet dat de Tamils onafhankelijk werden. De Singaleese regering heeft vooral gereageerd op de aanslagen die de Tamil tijgers gepleegd hebben. Ze wilden hun macht niet verliezen en wilde ook het vertrouwen van de bevolking, de Singalen, graag behouden.


http://www.indianet.nl/in-srilanka1.html

http://www.cfr.org/terrorist-organizations/sri-lankan-conflict/p11407